Zakelijk telefoon abonnement of privé: wat is het verschil?

Zakelijk telefoon abonnement of prive

Uw bereikbaarheid voor klanten, collega’s of partners is van essentieel belang in de zakenwereld. Dit is dan ook de grootste reden dat werkgevers vaak zakelijke mobiele telefoons aanbieden aan hun personeel. Op deze manier kunnen medewerkers altijd bellen en gebeld worden. Ben je ZZP’er of heb je een eigen bedrijf met personeel en ben je een zakelijk telefoon abonnement aan het overwegen? Wij zetten de voordelen van een zakelijk telefoon abonnement, ten opzichte van een privé telefoon abonnement voor je op een rijtje.

Belastingvoordeel

Het voordeel van het hebben van een eigen bedrijf, is dat je BTW kunt aftrekken. Dat geldt dus ook voor je telefoonabonnement. Gebruik je een privéabonnement ook zakelijk, dan kun je de BTW aftrekken over het deel waarvoor je je telefoon voor zakelijke doeleinden hebt gebruikt. Dat betekent dat je dit moet gaan bijhouden en uitrekenen. Ga je voor een zakelijk telefoon abonnement? Dan mag je alle BTW aftrekken. Daarnaast kun je de kosten van je abonnement aftrekken van de belasting, omdat ervan uitgegaan wordt dat je je telefoonabonnement gebruikt voor zakelijk contact.

Geen BRK-registratie

Alle diensten of producten, die je als consument op afbetaling koopt, worden gezien als ‘lening’. Sinds 2017 valt de aanschaf van een telefoon op afbetaling daar ook onder. Sluit je een mobiel telefoon abonnement af boven de €250,-, dan wordt je geregistreerd bij het BKR. Deze registratieplicht geldt niet voor ondernemers. Een zakelijk telefoon abonnement, wordt dus niet gemeld bij BKR.

24/7 klantenservice

Niets verloopt de hele tijd volledig vlekkeloos, dus ook mobiele telefonie niet. Wanneer er iets misgaat waardoor je bereikbaarheid in het geding komt, wil je graag dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Verschillende aanbieders van zakelijke mobiele telefoonabonnementen bieden hun zakelijke klanten een aparte, professionelere helpdesk. Daarnaast geldt er bij zakelijke mobiele abonnementen dat een storing binnen 24 uur opgelost moet zijn. Een dergelijk ultimatum bestaat niet bij privéabonnementen.

Deel spraak en databundels met collega’s

Verschillende providers bieden de mogelijkheid om belminuten en data te delen met collega’s. Dat werkt als volgt: alle abonnementen van dezelfde variant, delen hun tegoeden tussen alle gebruikers. Dit geldt voor de minuten en de MB’s (de sms-tegoeden zijn individueel). Als gedurende de maand blijkt dat sommige gebruikers meer hebben verbruikt, en anderen minder dan hun tegoed, dan wordt dit automatisch met elkaar verrekend.

Zakelijk- en privégebruik scheiden

Wil je liever niet dat je zakelijke contacten of aanbieders die op basis van je KvK-inschrijving je gaan lastigvallen omdat ze je privénummer hebben? Met een zakelijk telefoon abonnement houd je privé en zakelijk gemakkelijk gescheiden. Zo kom je ook niet in de verleiding om s’ avonds nog even een e-mail te sturen of op je vrije dag de telefoon op te nemen.

Alles op één factuur

Heb je een bedrijf met personeel dat voor zakelijke doeleinden gebruik maakt van een mobiele telefoon? Dan zit je niet te wachten op declaraties van alle kanten. Dat is een probleem dat je kunt oplossen door je personeel te voorzien van een zakelijke telefoonabonnement voor de mobiele telefoon. Deze komen allemaal op één factuur te staan, en dat scheelt een hoop tijd aan administratie.

Zakelijk telefoon abonnement vergelijken

Zoals je kunt opmaken uit bovenstaande punten, kleven er verschillende praktische voordelen aan een zakelijk telefoon abonnement die je niet krijgt bij een privé-abonnement. Het handmatig vergelijken van de verschillende providers en het berekenen van de abonnementen is een tijdrovende klus. Daarom doen wij dat graag voor je. Vergelijk nu zelf de zakelijk mobiel abonnementen van de verschillende providers in onze vergelijker.

Vergelijk zakelijke abonnementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *