Zakelijk internet is de basis voor elk bedrijf

Zakelijk internet is de basis voor elk bedrijf

Elk bedrijf is in meer of mindere mate afhankelijk van het internet. De internetverbinding vormt zelfs steeds vaker het hart van bedrijven. Immers, nu steeds meer diensten digitaal worden geleverd en meer apparaten verbonden zijn met het internet, groeit de afhankelijkheid van een goed functionerende digitale infrastructuur. Zakelijk internet biedt uw medewerkers een snelle en betrouwbare basis om efficiënt te browsen, e-mailen en werken met cloud applicaties zonder lange laadtijden, buffering en trage downloads.

Meerdere diensten eenvoudig combineren

Steeds meer diensten verlopen via het internet en vragen meer van uw internetverbinding. Denk aan kassasystemen, cloud werkplekken, VoIP aansluitingen, alarm- & camerabewaking, online vergaderingen en bedrijfsspecifieke applicaties. Veilig en betrouwbaar zakelijk internet is dan ook cruciaal om de beschikbaarheid van deze toepassingen te waarborgen. Zakelijk internet biedt u de mogelijkheid om al uw zakelijke diensten te combineren op één netwerk. Alles over één solide verbinding en één aanspreekpunt, het is de ideale situatie.

Zakelijk internet varianten

Er zijn verschillende verbindingen (dragers) voor zakelijk internet. U heeft de keuze over welke breedbandverbinding de dienst zakelijk internet geleverd wordt. Elk van deze verbindingen heeft zijn eigen voordelen, nadelen en eigenschappen.

1.    Zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel is een zeer snelle internetverbinding met symmetrische up- en downloadsnelheid. Glasvezel is bij uitstek geschikt om ook in de toekomst schaalbaar te blijven qua capaciteit.

2.    Straalverbinding

Straalverbindingen zijn een ideaal alternatief voor zakelijke glasvezelverbindingen wanneer blijkt dat in de directe omgeving van uw pand geen glasvezelnetwerk ligt en de aanleg hiervoor haast onmogelijk is. Een straalverbinding werkt via een speciale schotel die verbinding maakt met een centrale radio node in de omgeving. Via deze node wordt verbinding gemaakt met het vaste glasvezelnetwerk waardoor je kunt rekenen op een hoge beschikbaarheid en garanties.

3.    Ethernet over koper

Ethernet over Koper heeft dezelfde eigenschappen als zakelijk glasvezel, maar is beperkt qua capaciteit. De maximale bandbreedte die geleverd kan worden over Ethernet over Koper is 20 Mbit/s. Ondanks de beperkte capaciteit is het mogelijk om meerdere diensten af te nemen over deze verbinding.

4.    xDSL

De xDSL-verbindingen zijn een goed alternatief voor zakelijk internet in regio’s waar de wijkcentrales en wijkkasten dicht in de buurt zijn en glasvezel nog niet beschikbaar is. xDSL-verbindingen lopen via de befaamde koperinfrastructuur van KPN. Het verschilt per locatie welke varianten (ADSL, ADSL2(+), VDSL en/of VDSL2(+)) beschikbaar zijn en welke snelheden gerealiseerd kunnen worden.

Zakelijk internet vergelijken

Uiteraard wilt u dat uw internetverbinding optimaal is afgestemd op uw gebruik. Dit maakt het kiezen van de juiste internetprovider vaak een lastige keuze. Voor zakelijk internet zijn er namelijk veel factoren die het vergelijken de moeite waard maken. Een aantal vragen welke u uzelf kunt stellen in de zoektocht naar de juiste internetprovider:

  • Hoeveel vestigingen en werkplekken heeft u momenteel?
  • Welke soft- en hardware gebruiken de medewerkers van uw organisatie?
  • Hoe belangrijk is de verbinding voor uw organisatie?
  • Hoeveel downtime kunt u zich permitteren?
  • Hoe groot is het huidige datavolume en wat is de verwachting in de toekomst?
  • Hoe is de netwerkinfrastructuur van de leverancier uitgevoerd: is er sprake van volledige redundantie?
  • Dient uw organisatie 24/7 bereikbaar te zijn?
  • Helpt de leverancier u bij de keuze voor de optimale bandbreedte?
  • Wat voor garantie kan de leverancier op de beschikbaarheid van de verbinding geven?
  • Heb ik te maken met een reseller of een Internet Service Provider (ISP)?

Zakelijk internet op uw locatie?

Overweegt u een zakelijke internetverbinding, maar heeft u geen idee waar u aan moet denken of welke verbinding geschikt is voor uw organisatie? Verschillende providers kunnen u ondersteunen in de keuze voor een internetverbinding.

Vergelijk zakelijk internet providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *