Zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel is de oplossing voor stabiele internet. Een aanrader voor elk bedrijf. Daarom wordt deze internetverbinding steeds populairder. Hier vindt u de belangrijkste providers & de beste en goedkoopste abonnementen.

Top 3 zakelijk glasvezel providers

zakelijk internetprovider 2
  • DSL, glasvezel en radio
  • Alarm en pinnen over IP
  • Goedkope abonnementen
Logo Tele2
Ga naar tele2
zakelijk internet provider 1
  • Support van technisch engineer
  • Hoogste snelheid, tot 10 Gbit/s
  • Zeer betrouwbaar: 99,9% SLA
dataweb zakelijk isp
Ga naar DataWeb
  • Grote provider in Nederland
  • 10 tot 500 Mbit/s
  • Alles-in-1 opties
Logo Ziggo
Ga naar Ziggo

Waarom een zakelijke verbinding?

De belangrijkste reden om voor een zakelijke  internetverbinding te kiezen is vanwege de service. Bij internet voor consumenten wordt nagenoeg geen service geleverd bijvoorbeeld wanneer er een storing is. Het internet mag er dan langer dan 24 uur uit liggen. Bij een zakelijk glasvezel abonnement worden SLAs afgesloten waarin is vastgelegd dat je verbindingen bv maximaal 6 uur eruit mag liggen.

De geeft je als bedrijf meer zekerheid dat je mensen kunnen doorwerken en de zaken niet te lang stil blijven liggen.

Prijzen en snelheden

 

De prijzen van zakelijk glasvezel verschillen van € 30 p maand tot € 500 p maand.

De prijs is afhankelijk van de snelheid. 10 Mbit is goedkoper dan 500 Mbit. Maar ook van de overboeking (1:1 is duurder dan 1:20) en de service level agreement (SLA). 99,9% is duurder dan een 99,6% SLA

Zakelijkbellen.nl-VOIP

Is glasvezel beschikbaar?

 

Zakelijkbellen.nl-VOIP

Zakelijk glasvezel is nog niet overal beschikbaar. Dat is namelijk afhankelijk of er een glasvezelnetwerk in de buurt ligt. Over het algemeen is het wel mogelijk om de verbinding aan te laten leggen. Vraag daarvoor vooral naar de mogelijkheden.

Waar is het dan precies beschikbaar?
Om precies te weten waar het beschikbaar is, raden we aan een postcodecheck bij de providers te doen. Er komen dagelijks namelijk nieuwe plaatsen bij. In de Randstad (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht) ligt bijna overal glasvezel en is een verbinding eenvoudiger te realiseren dan op veel andere plaatsen.

Zakelijk glasvezel voor elk type bedrijf

MKB

Het midden- en kleinbedrijf heeft meer wensen. Denk bij voorbeeld aan pinnen, een alarm of VoIP zakelijk. Dan is een consumentenverbinding niet voldoende. Ook de kosten van een storing zijn dan aanzienlijker. Sta er eens bij stil hoeveel mensen er stilzitten als er geen internet is en hoeveel dat je bedrijf zou kosten.

Voor het MKB raden we daarom Tele2 of Ziggo aan. Zij kunnen je het beste adviseren over de zaken die voor jou belangrijk zijn.

Grootbedrijf

Voor het grootbedrijf spelen weer andere zaken. Denk aan verbindingen met de cloud (Azure, AWS), gesloten verbindingen met andere vestigingen (eventueel IP-VPN/MPLS oplossingen), snelle klantenservice en/of projectmanagement.

Veel grote providers bieden hier oplossingen voor, maar bieden klantenservice via een call-center en kunnen alleen over hun eigen netwerk leveren. Daarom raden wij flexibelere providers aan zoals DataWeb.

ZZP

Als ZZPer werk je vaak vanuit huis. Dan is het niet noodzakelijk om een zakelijke verbinding af te nemen, maar wees je dan wel bewust van het risico op storingen. Daarnaast deel je de verbinding met +/- 50-100 huishoudens dus kan de snelheid nogal eens wisselen.

Heb je een kantoor dan kan een zakelijke aansluiting een optie zijn. Dan raden we Ziggo, KPN of Tele2 aan. 

Zakelijk internet providers

Logo KPN
Logo Ziggo
Logo Vodafone
dataweb zakelijk isp
Logo Tele2

Wie raden wij aan?

Overweegt u een zakelijke internetverbinding? Kijk dan vooral eens bij onderstaande providers:

dataweb zakelijk isp
Ga naar DataWeb
Logo Tele2
ga naar tele2
Logo Ziggo
Ga naar ziggo