Zakelijk internet / glasvezel


Stabiel zakelijk internet is onmisbaar voor elk bedrijf. Daarom wordt zakelijk glasvezel steeds populairder. Hier vindt u de belangrijkste providers en hun goedkoopste abonnementen.

Zakelijk internet vergelijken

Een zakelijke internetverbinding moet razendsnel, veilig en betrouwbaar zijn. En als er iets mis gaat, wil je snelle en deskundige service. Dat is precies waarom zoveel ondernemers kiezen voor zakelijk internet. Toch is het kiezen van de juiste internet provider vaak een lastige opgave. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een top-3 samengesteld met de belangrijkste providers.

Bekijk de top-3 zakelijk internet providers hieronder:

DataWeb – Zakelijk netwerk provider

Netwerk oplossingen op maat
Gedreven, flexibel en persoonlijk
Levert altijd en overal

www.dataweb.nl

Ziggo Zakelijk

Grote provider in Nederland
Snelle en stabiele verbinding
Alles-in-1 opties

www.ziggo.nl

KPN Zakelijk

Stabiel en veilig internet vanaf €40 p/m
Gratis monteur en WiFi check
Geen activatiekosten

www.kpn.nl

Waarom zakelijk internet?

Een zakelijke internetverbinding is vooral belangrijk vanwege de service. Bij internet voor consumenten wordt nagenoeg geen service geleverd bijvoorbeeld wanneer er een storing is. Het internet mag er dan langer dan 24 uur uit liggen. Bij een zakelijk internet abonnement worden SLAs afgesloten waarin is vastgelegd dat je verbindingen bv maximaal 6 uur eruit mag liggen. 

 

Verschillende soorten internet

zakelijk internet verbindingen

Als bedrijf heb je veel verschillende opties m.b.t. internet. Waar je thuis eigenlijk alleen keuze hebt tussen de ADSL en glasvezel. Heb je als zakelijk gebruiker keuze uit:

Prijzen en Snelheden

 

De prijzen van zakelijk internet verschillen van € 30 p maand tot € 500 p maand.

Dit is afhankelijk van de snelheid. 10 Mbit is goedkoper dan 500 Mbit. Maar ook van de overboeking en de service level agreement (SLA). 99,9% is duurder dan een 99,6% SLA

Zakelijkbellen.nl-VOIP

Een internetverbinding voor elk type bedrijf

ZZP

Als ZZPer werk je vaak vanuit huis. Dan is het niet noodzakelijk om een zakelijke verbinding af te nemen, maar wees je dan wel bewust van het risico op storingen. Daarnaast deel je de verbinding met +/- 50-100 huishoudens dus kan de snelheid nogal eens wisselen. 

Heb je een kantoor dan kan een zakelijke aansluiting een optie zijn. Dan raden we Ziggo, KPN of Tele2 aan. 

Consumenten

Kies je toch voor een consumenten verbinding? Dan raden we je aan om de beste acties te vergelijken op Prijsvergelijken. Zij hebben een overzichtelijke pagina waarop je internetpakketten kan vergelijken

MKB

Het midden- en kleinbedrijf heeft meer wensen. Denk bij voorbeeld aan pinnen, een alarm of VoIP telefonie. Dan is een consumentenverbinding niet voldoende. Ook de kosten van een storing zijn dan aanzienlijker. Sta er eens bij stil hoeveel mensen er stilzitten als er geen internet is en hoeveel dat je bedrijf zou kosten.

Voor het MKB raden we daarom Tele2 of Ziggo aan. Zij kunnen je het beste adviseren over de zaken die voor jou belangrijk zijn. 

Grootbedrijf

Voor het grootbedrijf spelen weer andere zaken. Denk aan verbindingen met de cloud (Azure, AWS), gesloten verbindingen met andere vestigingen, snelle klantenservice en/of projectmanagement. 

Veel grote providers bieden hier oplossingen voor, maar bieden klantenservice via een call-center en kunnen alleen over hun eigen netwerk leveren. Daarom raden wij flexibelere providers aan zoals DataWeb. 

Logo KPN
Logo Ziggo
dataweb zakelijk isp
Logo Tele2

Wie raden wij aan?

Overweegt u een zakelijke internetverbinding? Kijk dan vooral eens bij onderstaande providers: