Zakelijk internet / glasvezel


Stabiel zakelijk internet is vandaag de dag onmisbaar voor vrijwel alle bedrijven. Zakelijk internet via bijvoorbeeld zakelijk glasvezel kan zorgt ervoor dat u altijd in verbinding staat met het wereldwijde web. Hier vindt u de belangrijkste zakelijk internet providers en hun goedkoopste abonnementen.

Zakelijk internet vergelijken

Een zakelijke internetverbinding moet razendsnel, veilig en betrouwbaar zijn. En als er iets mis gaat, wil je snelle en deskundige service. Dat is precies waarom zoveel ondernemers kiezen voor zakelijk internet. Toch is het kiezen van de juiste internet provider vaak een lastige opgave. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een top-3 samengesteld met de belangrijkste providers.

Bekijk de top-3 zakelijk internet providers hieronder:

DataWeb

DataWeb – Zakelijk netwerk provider

Netwerk oplossingen op maat
Gedreven, flexibel en persoonlijk
Levert altijd en overal

www.dataweb.nl

Ziggo Zakelijk

Grote provider in Nederland
Snelle en stabiele verbinding
Alles-in-1 opties

www.ziggo.nl

KPN Zakelijk

Stabiel en veilig internet vanaf €40 p/m
Gratis monteur en WiFi check
Geen activatiekosten

www.kpn.nl

Waarom zakelijk internet?

Als zakelijk gebruiker stelt u veel eisen aan het internet. Er moet een gegarandeerde uptime zijn zodat iedereen binnen het bedrijf probleemloos kan internetten, maar ook zodat u als bedrijf altijd bereikbaar bent. Veel bedrijven zijn nou eenmaal afhankelijk van het internet en een stabiele zakelijke internetverbinding is om deze reden vaak een noodzaak.

 

Verschillende soorten internet

Als ondernemer heeft u veel verschillende mogelijkheden om een internetverbinding aan te sluiten. Waar je thuis eigenlijk alleen keuze hebt tussen de ADSL en glasvezel, heb je als zakelijk gebruiker keuze uit:

 • ADSL / VDSL
 • Zakelijk glasvezel
 • Ethernet over Koper
 • Ethernet over Radio
 • Zakelijk internet 4G
 • Prijzen en Snelheden

  De prijzen van zakelijk internet verschillen van € 30 p maand tot € 500 p maand.

  Dit is afhankelijk van de snelheid. 10 Mbit is goedkoper dan 500 Mbit. Maar ook van de overboeking en de service level agreement (SLA). 99,9% is duurder dan een 99,6% SLA

  Een internetverbinding voor elk type bedrijf

  Kleine zelfstandigen of ZZP’ers

  Een kleine zelfstandige (of ZZP’er), zal u misschien eerder geneigd zijn om een particulier internetabonnement te kiezen. U werkt immers vaak vanuit huis.

  Toch zijn er voor ZZP’ers ook voordelen verbonden aan een zakelijk internetabonnement. Zo heb je minder last van storingen en is de klantenservice sneller en vaker bereikbaar, waardoor je bij een onverhoopte storing zo snel mogelijk weer online bent. Daarnaast deel je de verbinding niet met +/- 50-100 huishoudens waardoor je snelheid altijd gegarandeerd is.

  Voor kleine zelfstandigen of ZZP’ers raden we Ziggo, KPN of Tele2 aan. 

  Consumenten

  Kies je toch voor een consumenten verbinding? Dan raden we je aan om de beste acties te vergelijken op Prijsvergelijken. Zij hebben een overzichtelijke pagina waarop je internetpakketten kan vergelijken

  MKB

  Het midden- en kleinbedrijf heeft meer wensen. Denk bij voorbeeld aan pinnen, een alarm of VoIP telefonie. Dan is een consumentenverbinding niet voldoende. Ook de kosten van een storing zijn dan aanzienlijker. Sta er eens bij stil hoeveel mensen er stilzitten als er geen internet is en hoeveel dat je bedrijf zou kosten.

  Voor het MKB raden we daarom Tele2 of Ziggo aan. Zij kunnen je het beste adviseren over de zaken die voor jou belangrijk zijn. 

  Grootbedrijf

  Voor het grootbedrijf spelen weer andere zaken. Denk aan verbindingen met de cloud (Azure, AWS), gesloten verbindingen met andere vestigingen, snelle klantenservice en/of projectmanagement. 

  Veel grote providers bieden hier oplossingen voor, maar bieden klantenservice via een call-center en kunnen alleen over hun eigen netwerk leveren. Daarom raden wij flexibelere providers aan zoals DataWeb. 

  Logo KPN
  Logo Ziggo
  dataweb zakelijk isp
  Logo Tele2

  Veelgestelde vragen

  Alles weten over zakelijk internet? Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen

  Wat is het verschil tussen particulier en zakelijk internet?

  Particulier internet kent u waarschijnlijk wel. Dit is het internet dat u thuis heeft. Naast internet voor de consument is er ook internet speciaal voor de zakelijke markt.

  De behoeften van een particulier verschillen met die van een ondernemer. Als ondernemer wilt u 24 uur per dag door kunnen werken en dan is een goede internetverbinding van essentieel belang.

  Als particulier gebruikt u het internet voornamelijk om te Facebooken, Netflixen of gamen. In tegenstelling tot particulier internet zijn zakelijke internetverbindingen gemaakt voor megabytes aan internetverkeer per dag aan facturatie, betalingsterminals, veiligheidscamera’s, draaiende servers, het up- en downloaden van content door werknemers, werken in de cloud en bellen via internet.

  Daarom is het voor een ondernemer interessanter om voor zakelijk internet te kiezen. Zakelijk internet geeft u de garantie op snel en betrouwbaar internet, waardoor u zeker weet dat uw onderneming (bijna) nooit zonder internet komt te zitten.

  Bedrijven hebben zakelijk meer opties nodig dan een particuliere verbinding biedt, zeker wanneer ze willen groeien. De meeste zakelijk internet voordelen zitten in het verschil in de mogelijkheden en de garanties op de zakelijke verbinding.

  Zakelijk internet biedt:

 • Meer aansluitingsmogelijkheden;
 • Een lage tot geen overboeking;
 • Een Service Level Agreement (SLA) met de provider;
 • Maatwerk mogelijkheden;
 • De mogelijkheid aanvullende diensten over de verbinding te laten lopen.
 • Waarom zou u meer betalen voor zakelijk internet als u gewoon een goedkoop alles-in-1 pakket kunt afsluiten? Het antwoord is heel simpel. Bedrijven hebben zakelijk gewoon meer opties nodig dan u met een particuliere verbinding voor elkaar kunt krijgen.

  Ga maar eens na op welke manier u het internet gebruikt in uw vrije tijd. Dat is compleet anders dan op kantoor, toch?

  De extra mogelijkheden en de hoge garanties die u krijgt op zakelijke verbinding zijn dan ook de redenen dat zakelijk internet duurder is.

  Wanneer u als bedrijf kiest voor zakelijk internet (bijvoorbeeld glasvezel), zijn er verschillende snelheden die aangeboden worden. Dit varieert van 10Mbit/s tot zo goed als onbeperkt. Welke internetsnelheid geschikt is voor uw bedrijf is afhankelijk van diverse factoren.

  1. Werkzaamheden binnen het bedrijf
  Voor basis internetgebruik heeft u weinig zakelijk internet snelheid nodig. Wordt er in de cloud gewerkt? Dan vereist dit meer snelheid. Daarnaast zijn er meer werkzaamheden waardoor een hogere snelheid vereist is. Denk aan VoIP telefonie, videoconferencing, up- en downloaden van (grote) bestanden en het online werken met software voor orderverwerking en voorraadbeheer.

  2. Het aantal werknemers
  Vanaf 10 medewerkers raden we al snel 50 Mb/s aan, ongeacht de werkzaamheden. De reden hiervoor is dat er dan geen ‘hinder’ wordt ervaren tijdens de meeste werkzaamheden.

  Neem gerust contact met ons op voor advies op het gebied van uw internetsnelheid. Wij kunnen aan de hand van de grootte van uw bedrijf en de uitgevoerde werkzaamheden een duidelijk overzicht maken van de snelheid die nodig is.

  Veel ondernemers die thuis werken beseffen niet dat het zoeken op internet en bijvoorbeeld de online boekhouding allemaal zakelijke activiteiten zijn en dus (voor een gedeelte) kunnen worden afgetrokken van de btw.

  Lees hier meer: Internetkosten aftrekken als je thuiswerkt

  Wie raden wij aan?

  Overweegt u een zakelijke internetverbinding? Kijk dan vooral eens bij onderstaande providers:

  dataweb zakelijk isp
  Ga naar DataWeb
  Logo Tele2
  ga naar tele2
  Logo Ziggo
  Ga naar ziggo

  Meer informatie over deze aanbieders? Zakelijk Glasvezel vergelijkt zakelijk glasvezel van meerdere providers in Nederland, zodat je precies weet welke diensten aansluiten bij de behoeften binnen je bedrijf.