5 voordelen van zakelijk glasvezel voor ondernemers

voordelen zakelijk glasvezel

Razendsnel internetten, telefoneren en online zakendoen is voor ondernemers van nu de nieuwe norm. Daarnaast krijgen steeds meer apparaten een internetaansluiting. Denk bijvoorbeeld aan pinbetalingen, je beveiligingssysteem, sensoren en het beheer van je webshop. Alles bij elkaar genereert een enorme hoeveelheid aan dataverkeer, en dit wordt in de toekomst alleen maar meer. Met een glasvezelnetwerk bent u klaar voor deze ontwikkelingen. Glasvezel verstuurt data extreem snel en is vele malen minder gevoelig voor storingen en vertragingen. Ideaal toch? En nog een voordeel: het is eindeloos uit te breiden op basis van jouw wensen en de groei van jouw bedrijf!

Wat zijn de voordelen van zakelijk glasvezel?

Glasvezel kent vele voordelen. Naast het feit dat u de beschikking krijgt over razendsnel internet, profiteert u met zakelijk glasvezel van nog veel meer voordelen. Zakelijk Glasvezel is toekomstvast, stabiel, schaalbaar en door het open karakter kunnen meerdere aanbieders hun diensten aanbieden over een netwerk.

1. Een razendsnelle verbinding

“Internet is toch gewoon internet?” is een opmerking die wij vaak horen. Er zitten echter grote verschillen in internet via een glasvezel- coax-, of koperkabel. Zo is de capaciteit van één glasvezel miljoenen keren groter dan van coax of koper. Het gezegde ‘zo snel als het licht’ kan hier letterlijk worden genomen, aangezien glasvezel via licht wordt doorgegeven. Met een glasvezelverbinding kan een snelheid tot 10 Gbit/s worden behaald. De hoogste snelheid die met coax of koper behaald kan worden is 50 Mbit/s. Dit is dus een aanzienlijk verschil. Het gebruik van zakelijk glasvezel voorkomt dus slechte verbindingen of traag internet tijdens online meetings.

2. Ideaal voor werken in de cloud

Een snelle, symmetrische verbinding is niet alleen fijn, maar in sommige gevallen zelfs onmisbaar voor de bedrijfsvoering. Met name bedrijven die veel gebruik maken van Office 365 of bedrijven die zelfs hele digitale werkplekken hebben in de cloud. Voor een snelle, gemakkelijke gebruikerservaring is niet alleen een hoge downloadsnelheid, maar ook een hoge uploadsnelheid erg belangrijk. Je stuurt immers ook weer data terug de cloud in.

3. Meerdere diensten over een verbinding

Zowel internet, telefonie als pinservice over dezelfde lijn? Dat kan met glasvezel. Glasvezel biedt de mogelijkheid om meerdere diensten te stapelen. En dat niet alleen, ook meerdere vestigingen kunnen gekoppeld worden. Zo wordt de ideale infrastructuur voor bedrijven gerealiseerd.

4. Eenvoudig uit te breiden

Een groot voordeel van een glasvezelverbinding is de flexibiliteit. Een glasvezelverbinding is modulair opgebouwd en schaalbaar. Hierdoor zijn verschillende snelheden mogelijk en is het aantal verbindingen eenvoudig op en af te schalen. Andere vestigingen en thuiswerkers kunnen hierdoor eenvoudig gekoppeld worden, zonder dat dit invloed heeft op de snelheid van de verbinding.

5. Betrouwbaar met uptime garantie

Glasvezel is betrouwbaar en kent een uptime garantie van 99,9% en hoger. Je hebt zelden last van storingen en onderbrekingen. Er is geen invloed op de snelheid en kwaliteit door dataverkeer van andere gebruikers. Daarmee zijn bijvoorbeeld conference calls zeer stabiel.

Zakelijk glasvezel voor je bedrijf

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die zakelijk glasvezel aanbieden, waardoor er meer mogelijkheden beschikbaar zijn in de abonnementen. Als je gebruik wil maken van een zakelijk glasvezel aansluiting kun je het best contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen voor jou gaan kijken welke opties belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

Vergelijk zakelijk glasvezel providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *